İçeriğe atla
Arama
Sepet
Yenidoğan Alışveriş Listesi! İşte İhtiyacınız Olan Ürünler

Yenidoğan Alışveriş Listesi! İşte İhtiyacınız Olan Ürünler

Yenidoğan Alışveriş Listesi! İşte İhtiyacınız Olan Ürünler

Bebek haberini alan tüm aile üyeleri ilk günden itibaren büyük bir heyecanla yenidoğan bebek alışverişi yapmaya hızlıca başlar. Bu yazımızda yenidoğan ihtiyaçlarını listeleyerek size ilk bebek alışverişinde nelerin hayatınızı kolaylaştıracağı konusunda fikir vermek isteriz. Haydi gelin birlikte bebek bekleyen hamile bir annenin alışveriş listesine göz atalım;

1. Yenidoğan Bebeğin Uyku İhtiyaçları

Bebeğiniz dünyaya geldikten sonra yaklaşık ilk 3 ay, hem onun hem de sizin için bu yeni uyku-beslenme ve bakım döngüsüne alışma dönemi olarak geçer. Bu aylar bebeğinizin uykusunun tam bir düzene girmediği, gaza bağlı uyku sorunlarının sıklıkla görünmeye başladığı dönemdir. Bu süreçte bebeğinizin uykuya rahatlıkla dalmasına yardımcı olurken sizin de onu rahatlatmada yardımcılarınız olacak Deux Lapins ürünlerini şöyle sıralayabiliriz;

  • Müslin Örtü: Müslin örtüler doğumdan itibaren ana olarak üst örtme ve battaniye olarak kullanılır. Birçok anne ilk 6 ayda uyku için ideal bir yöntem olan kundaklama için de yumuşak ve doğal yapıları sebebiyle müslin örtüleri tercih eder. Aynı zamanda emici yapıları banyo sonrası kurulama, hava aldıran dokuları ile de puset üzeri güneşlik veya çarşaf gibi çok farklı alanlarda kullanılır. Müslin örtüler her anne çantasının vazgeçilmezidir.
  • Uyku Tulumu: Bebeklerin uyku sırasında hareket etmeleri üstlerini açmalarına engel olarak, uygun sıcaklıkta, derin bir uyku uyumalarına yardımcı olur.
  • Uyku Arkadaşı: Bebeğin kendi kendine uykuya dalmasına ve uyandıktan sonra ağlamadan tekrar uykuya geçmesine yardımcı olur. Müslin uyku arkadaşları, %100 pamuk ve doğal dokusuyla bebek teniyle temas etmek için çok tercih edilir.

2. Yenidoğan Bebeğin Beslenme İhtiyaçları

Yenidoğan bebekler anne sütü veya mama ile beslenirler. Katı gıdalara geçiş dönemi her bebeğe özgü hızda gelişim gösteriyor olsa da 5 aydan sonra, özellikle bebek oturma yetisini edindikten sonra ebeveynlerin hayatına girer. İster anne sütü, ister mama ile beslenen bebekler olsun yine hem onları hem annelerini ya da bakım verenleri destekleyen ürünler vardır. Bunlardan en öne çıkanları aşağıda bulabilirsiniz;

  • Emzirme Önlüğü: Emzirme sürecini keyifli hale getirmek için kullanılan kumaşın nefes alan, pamuklu bir yapıda olması önemlidir. Emzirme önlüğünün bağlama kısmının ayarlanabilir olması rahat bir kullanım alanı sağlayacaktır. Müslin kumaştan emzirme önlükleri havayı geçirebilme ve hafiflik özellikleriyle bu deneyimi hem bebek hem anne için çok keyifli ve rahat hale getirir. Özellikle çok hafif ve makinede yıkanabilir oldukları için, tüm çantalarda anne ile birlikte her yere gidebilirler.
  • Emzirme Yastığı: Kola takılan emzirme yastıkları ve bele takılan emzirme yastıkları olarak kabaca ikiye ayırabiliriz. Bele takılanlar bebeği ve çoğunlukla anneyi de destekler nitelikte ama boyut olarak oldukça büyük olurlar. Kola takılan emzirme yastığı modelimiz çok pratik olmakla birlikte bebeğin kafasını rahat ettirirken, hafif yükselterek anneyi bebeği emzirme pozisyonuna yerleştirmesine destek olur. Ufak boyut ve hafiflikleriyle sizinle her yere gelebilir!
  • Emzik: Emzik bebeklerin emme güdüsünü tatmin etmek ve uykuya yardımcı olmak üzere çoğunlukla doğumdan itibaren kullanılır. Emzik kullanımı konusunda mutlaka doktorunuzun tavsiyesini izlemenizi öneririz. Ve özellikle de doğal malzemelerden üretilen emzikleri listenize eklemeniz bebeğinizin sağlığı açısından önemli.
  • Emzik Askısı: Emzik askısı hem emziğin kaybolmasını önleyen hem de yeri geldiğinde bebeğiniz için ufak bir oyuncak görevini görebilir.
  • Diş Kaşıyıcı: Özellikle katı gıdaya geçiş dönemine yakın bebeklerde, dişler çıkmaya başlar. Dişleri çıkış döneminde bebekler diş etlerini kaşımak isterler. Bunun için yine doğal malzemelerden, diş etlerinin hassasiyetine uygun diş kaşıyıcıları bulundurmanız yerinde olacaktır.

3. Yenidoğan Bebeğin Banyo İhtiyaçları

  • Kurulanma Örtüsü: 0-1 yaş arası bebeklerde kafa kısmı kapüşonlu, banyodan sonra bebeği üzerine yerleştirebileceğiniz nitelikte, emici ve doğal dokulu kurulama örtüleri, banyo havluları kullanmak uygun olur. Deux Lapins’in çift kat müslin kurulama örtüleri hem çok konforlu hem de çok şirin oldukları için banyo deneyiminize pozitif etki sağlar :)
  • Banyo Kesesi: Bebeklerin vücudunda oldukça yumuşak dokulu, su ve sabunu hafif hareketlerle sıkarak yedirebileceğiniz müslin banyo keseleri çok yardımcıdır.
  • Bebek Bornoz: Bebekler 1 yaşından sonra ayaklanmaya başladığında, üzerinde ağırlık yapmayan hafif müslin bornozlar da banyo deneyimin eşlikçisi olabilirler.
  • Bebek Panço: Bebek pançoları hem banyo sonrası hem de deniz / havuz sonrası oldukça pratik bir model olarak peştemal, havlu gibi ürünler yerine kullanılabilir.

4. Yenidoğan Bebeğin Seyahat İhtiyaçları

  • Alt Açma Matı: Doğal malzemeden, yumuşak ve yıkanabilir alt açma matları hem bebek odalarında hem de anne çantalarında tercih edilir. İki kat müslin katman arasında yumuşacık dolgu malzemeli Deux Lapins alt açma matları ayrıca çok hafif oldukları için gezmelerde de ideal seçim olarak karşımıza çıkıyor. Oda dekorasyonun bir parçası olarak özgün desenleriyle stil sahibi odalara renk katacaktır.
  • Puset Örtüsü: Özellikle hastane çıkış anından itibaren, bebeğinizi ana kucağı içerisinde korunaklı bir şekilde güneş, rüzgar, toz vb. dış etkenlerde koruma istiyorsanız, puset örtüleri tam da aradığınız ürün. Müslinden üretilen puset örtüleri yine bebeğin hava almasına izin verir, önden açılan modeli ile de bebeğinizi seyahat halinde izlemenizi sağlar.
  • Puset Minderi: Ana kucağı içinde, özellikle yenidoğan bebeği yerleştirirken sırt ve tüm vücudu desteklemek, yumuşak bir zemine yerleştirmek üzere puset minderleri gezmelerinizde ideal konforu sağlayacaktır.
  • Müslin Çanta: Bebeklerle gezmenin birinci kuralı, her şeyin yedeğini yanınızda taşımaktan geçer :) Yedek kıyafet, yedek alt bezi, yedek ıslak mendil, yedek biberon, yedek emzik, yedek oyuncak ve daha niceleri. Müslin çantalar tüm yedek ihtiyaçlarınızı taşımak için hafif yapılarıyla çanta, bavul ve hatta dolap içi düzenlemelerde çok kullanışlıdır.