İçeriğe atla
Arama
Sepet
TOG Nedir?

TOG Nedir?

“TOG değeri nedir, bebeğimi giydirirken hangi oda sıcaklığında hangi ürünleri tercih etmeliyim?” sorularına yanıt aradığınızı biliyoruz. Bu yazımızda TOG değeri nedir ve TOG değeri hakkında herşeyi sizlere açıklayacağız.

TOG birimi ana olarak yorgan, yatak örtüsü için olmakla beraber uyku için kullanılan pijama setleri, uyku tulumları gibi kişiyi soğuktan koruyan ürünler için kullanılan bir ısı koruma ve yalıtım birimidir. Üzerinize giydiğiniz veya örttüğünüz örtü/giysinin etrafınızdaki sıcak havayı ne kadar iyi hapsedebildiğini ve dolayısıyla sizi ne denli yalıtımlı tuttuğunu ifade eder. Doğru TOG birimi, kişilerin vücut ısıları, yatak odası ısısı, puset içi ısı, iç mekan ve/veya dış mekanda olmaya göre farklılık gösterebilir.

TOG derecesi ürünün hafifliği ve ağırlığı ile belirlenmez, katmanları ve/veya dolgu malzemesinin niteliğine göre şekillenir. 

TOG derecesi ne kadar yüksek olursa o ürün daha sıcak tutmaya yardımcı olur.

% 100 müslin ve dolgulu ürünlerimizden oluşan TOG serimizle dilediğiniz rahatlığa ve uyku konforuna kavuşabilirsiniz.

Oda Sıcaklığı

Bebeğinizin rahatı ve konforu için TOG değerlerini oda sıcaklığına göre belirlemek çok önemlidir. Bu yüzden pijama, uyku tulumu, yatak örtüsü vb. seçimlerinizi yapmadan önce oda sıcaklığını kontrol etmeli ve daha sonra ürün seçimi yapmalısınız. Bebeğinizin ihtiyacı olan ısıyı belirlemek adına, TOG değerlerine dikkat etmeniz önemlidir. 

Deux Lapins olarak müslin bazlı koleksiyonlarında farklı ürün gruplarında TOG değerli ürünler sunuyoruz. Yatak örtüleri ve uyku tulumları bu ürünlerden uyku konforunu sağlayacak en öne çıkanlardan. Her mevsime uygun 4 kat müslinden üretilmiş 0.5 TOG değerine sahip baharlık uyku tulumları ve de 1. sınıf elyaf dolgulu 1.85 TOG değerli kışlık uyku tulumları da bulabilirsiniz. Tüm uyku tulumlarımız bebeğin kafasından rahatça geçirilecek şekilde tasarlanmış, kol altından her iki yönde de fermuar ile kolayca açılıp kapanacak şekilde hem anne hem bebek konforu düşünülerek üretilmiştir. Bebeğinizin uykusunu bölmeden alt değiştirmeye, ter bezi yerleştirmeye imkan sağlar. Daha fazla sıcaklık arzulayan ebeveynler için 2.55 TOG değerli müslin yatak örtüleri de dış yüzeyi %100 pamuk müslin iki katman arasında elyaf dolgu malzeme ile ideal bir alternatif sunar. 

0-1 yaş arası bebeklerde sıklıkla kullanılan  koyarken oyun halılarımız da şimdi TOG değerli! Böylelikle taş, mermer vb. farklı zeminlerde iş rahatlığı ile bebeklerinizi oyun halılarımız üzerine yerleştirebilirsiniz. Elyaf dolgulu oyun halılarımız 3.75 TOG değerine sahiptir, detaylı yönlendirme için TOG değerleri tablomuz size fikir verecektir.

Küçük bir hatırlatma; TOG değerlerini yorumlarken çevre en önemlisi de 'Oda Sıcaklığı' belirleyicidir. Aradığınız bilgiye Deux Lapins TOG Serisi tablomuzdan ulaşabilirsiniz. Aklınıza takılan tüm sorularınız için bize info@deuxlapins.com.tr veya canlı destek hattımızdan yazabilirsiniz.

TOG Değeri Tablosu[