İçeriğe atla
Arama
Sepet
İyi ki Doğdunuz Güvenilir Boğalar!

İyi ki Doğdunuz Güvenilir Boğalar!

 

Sakin, rahat, acelesi olmayan tatlı Boğalar fiziksel teması, beslenmeyi ve müziği çok severler. Dolayısıyla emzirirken elini tutarsanız ve yumuşak, klasik bir müzik açarsanız çok mutlu olduğunu görürsünüz. Günlük rutinlerden çok hoşlanırlar. Aynı saatte uyuma, aynı saatte beslenme gibi bir program yapıp buna da gerçekten uymakta fayda var. Yoksa gereksiz inatlaşmalar olabilir. Boğalar genelde sakindir, ancak damarına basarsanız kırmızı görmüş Boğa gibi etrafı yakıp yıkabilirler. Böyle durumlarda temas edip ona sarılarak ve melodik bir müzikle onu sakinleştirebilirsiniz.

Minik Boğalar yavaş ve temkinli karar verirler, ama bir kez karar verdiler mi değiştirmesi zor olabilir. Onlar için, küçükken alışkanlıklarından vazgeçirmek zor deriz, büyüdüklerinde de konfor alanlarından çıkmayı sevmezler diyebiliriz. Her toprak elementi burç gibi sorumluluk sahibi, çalışkan ve sebatkardırlar. Verilen bir işi sonuna kadar götürmek isterler. Aynı zamanda maddeye çok bağlıdırlar, kişisel güvencenin paradan geçtiğine inanırlar. O yüzden büyürken Boğa çocuklarına paranın amacını ve sınırlarını gösterebilirsiniz. Aşkın ve sevginin daha önemli olduğunu ona sevgi ve şefkati devamlı göstererek ve temas ederek öğretebilirsiniz. Ayrıca, kıskanç ve sahiplenici olabilen Boğalar, ailelerini, arkadaşlarını ve özellikle eşyalarını paylaşmayı çok sevmezler. O yüzden bir şeye sahip olma kavramını küçüklükten anlatmak gerekebilir.

Tatlı Boğaları rekabet gerektiren sporlarda veya aşırı hareketli olarak göremeyebilirsiniz. Keyiflerine düşkün oldukları için bisikletle doğada gezinmek oturduğu yerde araba, misket oynamak veya bale gibi danslar hoşlarına gidecektir. Toparakla, ağaçla olmayı çok severler. Ya da deniz kenarında uzun saatler kumdan kaleler yapabilirler. Sanatsal tarafları da çok gelişmiştir. Küçükken resim, müzik, seramik gibi alanlar, büyüdükçe iç mimarlığa kadar uzanabilir. Beslenmeye olan ilgileri tatlı Boğaları kilo almaya meyilli yapabilir. Küçükken tatlı, çikolata, vb şeylerle ne kadar geç tanıştırırsanız, o kadar rahat edersiniz.

Eşyaları ve etrafındaki objeleri duyularıyla keşfederler. Oyuncaklarına bağlanırlar. Ayrıca buldukları şeyleri ağızlarına atmaya meyillidirler, o yüzden dikkatli olmalısınız. Güzel kokulu kremlerle masaj yapılmasına bayılırlar. 5 duyusu çok gelişmiş olan bu bebekler için lego, yap-boz, müzikli oyuncaklar, toprak ve kumla ilgili oyuncaklar hoşuna gidecektir. Kıyafet olarak rahat olmak isterler, Deux Lapins'in müslin kumaşları minik Boğalar için ideal olacaktır. Fiziksel temas sevdikleri için özellikle çift kat müslin battaniye ve kundak battaniye ile bebeğinizi sarıp sarmayabilirsiniz.