İçeriğe atla
Arama
Sepet
İyi ki doğdunuz Cesur Koçlar!

İyi ki doğdunuz Cesur Koçlar!

Burçların kuşağının ilk burcu olan Koçlar, ilkbahar mevsimini başlatırlar. Bu sebeple birinci olmayı seven ve olayları başlatabilme yeteneği olan insanlar olarak doğarlar. İçgüdüsel olarak davranırlar, dolayısıyla her şey, hemen, o anda olsun isterler ve bunu kızarak veya ağlayarak belli ederler. Böyle bir sorunla karşılaşırsanız, onunla konuşmanız ve fiziksel temasta bulunmanız onu yatıştırır. Duyma ve görme duyuları çok geliştiği için hemen tepki verebilirler, ağlarken bir anda güldüğünü görebilirsiniz.


Koç burcu bebeklerle planlı ve düzenli bir hayat pek olamayabilir. Baştan buna hazırlıklı olmalısınız sevgili anneler! Düşünmeden hemen harekete geçen bu sevimli minik bebekler hayatı deneyimleyerek öğrenirler. Özellikle 3 yaşına kadar ev içini bebeğe ekstra uygun düzenlemek gerekir çünkü kazalara çok açık olurlar. Çok hareketli ve sabırsız oldukları için onların yanında sürekli biri olması gerekir. Yaşıtlarına göre erken konuşabilir, sizi sorularıyla yorup kelime oyunları oynamaya başlayabilir.


Aslan ve Yaylar gibi ateş elementi olan Koçlar da talepkardır ve ilginin merkezi olmak isterler. Anaokul çağından, iş yaşamının sonuna kadar insiyatif almayı seven, inatçı ve rekabetçi olurlar. Bu durum illa ki sınıf birincisi olmak veya iş hayatında en üst seviyeye çıkmak olarak algılanmamalıdır. Arkadaş grubunun lideri olmak, iş hayatında hakkını alamazsa rest çekmek gibi çeşitli örnekler verebiliriz. Çünkü doğuştan lider ve inisiyatif alacak özelliklere sahiptirler.


Enerjik ve sporu seven bir yapıları vardır. Bebeklikten itibaren top ve topla oynanan oyunları severler. Takım sporları onun hareketli yapısına iyi gelecektir. Ayrıca arabalar, kamyonlar, inşaat aletleri gürültülü oyuncaklar da hoşuna gider. Bir yerlerde takılıp kalmayı sevmez, sürekli devinim halinde olabilir. Bir parktan başka bir parka sürüklenebilirsiniz peşinde...


Koçlar için bir şeyin devamını getirebilmek zor olabilir. Size düşen ona disiplini ve sabrı öğretmektir. Başkalarına karşı düşünceli olabilmeyi öğrenirlerse anlık hareket etmeden önce biraz durabilirler. Her şeyi kendisi başlatmak istediği için aklına gelen bir fikir veya projeye karşı coşkulu olmakta fayda var, bırakın başlatsın, ancak sizin yardımlarınız kısa süreli olsun. Baştan bu çocukların önüne ket vurursanız agresif ve saldırgan olurlar, yapmak istediklerini onların çözmesine izin vererek yardımcı olabilirsiniz.


Sıkılgan bir yapıları olan Koç burçlarının yıkanma seansları da çok hızlı ve biraz üstün körü olabilir. Hızlıca yıkamak ve sonrasında kurutup giydirmek istiyorsanız Deux Lapins müslin kurulanma örtüleri tam size göre. Üstündeki suyu hızlıca emer ve giyinip hayatı keşfetmeye devam edebilir. Ayrıca biraz oyalansın isterseniz, yine Deux Lapins sitesinde satılan ahşap bebek ilk adım arabasına da bakabilirsiniz. 😉