İçeriğe atla
Arama
Sepet
İyi ki Doğdun Meraklı İkizler!

İyi ki Doğdun Meraklı İkizler!

ikizler burcu

Mottosu: «Düşünüyorum»
Genel özellikler: Konuşkan, hızlı, sosyal, çabuk sıkılan, çeşitlilik seven
Uyumlu renkler: Mavi, açık sarı, açık yeşil, bej

 

İyi ki Doğdun Meraklı İkizler!

 

Zodyağın iletişim insanları olan İkizler konuşmayı çok sevdiklerini daha bebekken belli ederler. İkizler bebekleri, insan sesine ve kendisiyle konuşulmasına bayılırlar. Onun öğrenmeye olan ilgisi, sürekli soru sorma isteği yaşından önce konuşmasını sağlayabilir. Aklı ve bilgiyi sembolize ederler. Bu dünyadaki görevleri bilmek, bildiğini yaymak ve sonuca varmaktır diyebiliriz. Tatlı ve hoş sohbetlerden, geri bildirim almaktan ve hoşgörülü kurallardan hoşlanırlar. Sosyal ve girişken bir yapısı olan İkizler burcu, her tür insanla ayaküstü sohbet edebilir.
 
Ellerini kullanmayı çok seven İkizler, daha doğar doğmaz parmaklarını şekilden şekle sokabilir. Kalem ve kırtasiye malzemelerini çok severler. İlerleyen zamanlar için, yazı kursu, resim kursu, ellerin ön planda olduğu sporları düşünebilirsiniz. Aynı zamanda hem aklını hem de ellerini çalıştıran, ritmik sesli oyuncaklar, puzzle, lego setleri, maket oyuncakları hoşlarına gidecektir.
 
Kurallardan çok hoşlanmayan bu şirin bebekler tekrar ve taklit ederek öğrenir. Onun yanında konuştuklarınıza, alışkanlıklarınıza çok dikkat etmeniz gerekir, çünkü diğer çocuklardan çok daha hızlı kopya ederler. Görsel hafızaları da güçlüdür. Her şeyi aynı anda yapmak isterler ama dikkatleri de çabuk dağılabilir, bu da onları sinirli ve huzursuz yapabilir. Bu zeki çocuklara bir işi bitirmeden diğerine geçmemesi gerektiğini öğretmek gerekir. Duygusal konularda da yine sizin yardımınıza ihtiyaç duyabilirler.
 
Sosyal, esprili ve iletişimi güçlü olan İkizler çocuklarınızı yabancı dil eğitimi konusunda cesaretlendirmeniz iyi olacaktır. Bilgiye hızlı ulaşmak istediği için bazı konularda yüzeysel kalabilir. Konuşmayı çok sevdiği için onun dinlemeyi öğrenmesi gerekir. Bunun için sizin onunla hep iletişimde kalmanız, dürüst olmanız ve sorularını açık açık cevaplamanı gerekir.
 
Yaşıtlarına göre daha çabuk yürüyebilir. Ona rahat hareket edebileceği boş bir alan yaratmanız gerekecektir. Böylelikle rahat hareket eder, merakla etrafı karıştırır ve kendini özgür hisseder. Yürümeye başladıktan sonra Deux Lapins’den alacağınız "öğrenme kulesi" ile onun eğlenmesini sağlayabilirsiniz.