İçeriğe atla
Arama
Sepet
Hamilelikte Eşler için Cinsel Hayat Nasıl Olmalıdır?

Hamilelikte Eşler için Cinsel Hayat Nasıl Olmalıdır?

Hamilelik bir canlının dünyaya gelmeden önce annesinin karnında büyüdüğü, beslendiği mucizevi bir süreç. Bu süreç her ne kadar heyecanlı olsa da beraberinde birçok soru ve endişeyi de getiriyor. Sen de çocuk sahibi olmayı düşünüyorsan ya da hamileysen bu sorularla kafan Bu soruların arasında mahremiyet nedeniyle en çok konuşulmaya korkulanı belki de cinsel ilişki. Hamilelik sırasında cinsel ilişki güvenli mi ve nasıl olmalı gibi soruların varsa, sen de detaylara göz atabilirsin.

Hamileliğin aylarca sürmesi, ardından yaşanan lohusalık gibi süreçler göz önüne alındığında bir seneye yakın bir zaman diliminde cinsel ilişkiye girmek konusunda endişelenebilirsin. Eşinle geçirdiğin vakitlerde özel anlar yaşamadan önce bunun bebeğe zarar verip vermeyeceğini düşünmen normal. Sonuçta içinde bir canlı büyüyor ve annelik yolunda yürüyorsun. Öncelikle bebeğinin sağlıkla dünyaya gelmesi için kendini eşinden geri çekmene gerek yok. Çünkü uzmanlar bir sağlık sorunu olmadığı sürede cinsel ilişkinin yaşanabileceğini, hatta anneyi rahatlatabileceğini söylüyor.

Hamilelikte Cinsel İlişki Sakıncalı mı?

Hamileyken eşle cinsel ilişkiye girmek çoğu durumda normal ve sağlıklı olarak kabul edildiği için sakıncalı sayılmıyor. Bazı durumlarda ise bebeği ve anneyi tehlikeye atmamak için uzmanlar tarafından önerilmiyor. Bu tamamen senin kişisel sağlığın ile alakalı.

Erken doğum riski ve plasentada yaşanan sorunlar varsa ilişkiye girmemek gerekiyor. Plasentanın aşağı yerleşmesi nedeniyle oluşan kanama, sürekli tekrarlayan düşükler, rahim ağzı genişlemesi, yatarak hamilelik geçirme zorunluluğu yoksa uzmanlar tarafından cinsel ilişkide bir sakınca olmadığı düşünülüyor.

Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları nasıl olur konusuna da dikkat ettiğiniz sürece bir sakınca olmadan eşinle birliktelik yaşayabilirsin. Hamilelikte güvenli cinsel ilişki için kadının üstte, yanda ve rahat olduğu pozisyonlar tercih ediliyor. Karnın üzerine yatmak veya aşırı tempolu hareketler ise tavsiye edilmiyor. Bu noktada sakıncalı bir durum yaratmamak için anne adayının ilişkiyi ve pozisyonu kendi rahat edeceği şekilde yönlendirmesi gerekiyor.

Hamilelikte Cinsel İlişki Sırasında Nelere Dikkat Etmeli?

Hamileyken hormonal olarak birçok değişikliğe maruz kalıyorsun. Bu nedenle cinsel istek konusunda artış ya da azalma yaşaman doğal. Bunun tek sebebi hormonlar değil, aynı zamanda psikolojinin de etkisi olabiliyor. Bu süreç sırasında sadece kadında değil erkekte de cinsel isteksizlik yaşanabiliyor. Erkeğin eşini artık bir anne olarak görmesi ve bebeğe zarar gelir mi düşüncesi birliktelikten kaçınmasına neden olabiliyor. Hamilelikte cinsel ilişki için öncelikle birbirinize saygı duymaya dikkat etmeniz gerekiyor. Konuşarak, aklınızdaki soru işaretleri için doktora danışarak ne yapacağınıza birlikte karar vermeniz tavsiye ediliyor.

Halk arasında hiçbir bilimsel kanıtı olmayan şehir efsanelerinden biri de hamileyken cinsel ilişkinin bebeğe zarar vereceği oluyor. Çevreden duyulan sözlere bu dönemde kulak tıkayıp doktorun önerisi ile hareket etmek yapman gereken başlıca eylemlerden. Ancak hamileyken cinsel ilişkiye girildiği sırada kanama ya da benzer bir farklılık yaşarsan hemen hastaneye başvurman gerekiyor.

Hamileliğin sonlarına doğru rahim büyüdüğü için cinsel ilişki sırasında yeterli tatmine ulaşmak zorlaşabiliyor. Bu durum anne adayına ödemden dolayı acı ve ağrı da verebiliyor. Bunu doğal olarak deneyimleyeceğin için rahatsızlık hissedersen ilişkiyi bırakman tavsiye ediliyor. Çünkü bu süreçte önemli olan annenin konforu oluyor.

Hamilelikte cinsellik hijyenik mi diye merak ediyor olabilirsin. Temizliğe dikkat edildiği sürece bu konuda genellikle bir hijyen sorunu yaşanmıyor. Yine de eşinde cinsel yolla bulaşan hastalık, enfeksiyon gibi durumlar varsa ilişkiden kaçınarak kendini koruyabiliyorsun. Hamilelikte en çok yaşanan sorunlardan biri olan mantar durumunda da tedavi sürecinde ilişkiden kaçınma tavsiye ediliyor.

Hamilelikte Cinsellik Bebeğe Zarar Verir mi?

Hamilelikte Cinsellik Bebeğe Zarar Verir mi

Hamileyken eşinle yaşadığın cinsel ilişkide bebeğin rahatsız olur mu ya da zarar görür mü diye merak ediyorsan, soruların cevabı hayır! Komplikasyon ve sağlık sorunları olmayan bir hamilelikte yaşanan cinsel ilişki bebeği etkilemiyor. Bebeğin karın ve rahimdeki kas duvarları tarafından tüm etkilere karşı korunduğu için cinsel ilişki sırasında yaşanan durumlar onu etkilemiyor. Kesenin içindeki amniyon sıvısı da bebeğin için koruyucu bir katman oluşturuyor.

Genellikle insanlar hamilelikte cinsel ilişki sırasında orgazmın bebeğe etkisini de merak ediyor. Anne adayları cinsel ilişkideki tatminle gelen orgazm kasılmasında bebeğim zarar görür mü ya da düşük yapar mıyım diye tedirgin oluyor. Oysaki orgazm ve düşüğün bir alakası bulunmuyor. Hamileliğin ilerleyen aylarında orgazm kasılmasının erken doğum riski yaratıp yaratmadığı da en çok merak edilen konulardan biri oluyor. Rahim duvarı kasılmaları doğumu tetiklemiyor. Fakat için rahat etsin istiyorsan cinsel ilişki sonrasında yatış pozisyonuna geçerek kasılmaların geçmesini beklemek işe yarıyor.

Hamilelikte cinsel ilişki ve erken doğum ile ilişkilendirilen durum ise erkek ejakulat sıvısı (meni-sperm) içinde bulunan prostaglandin hormonu oluyor. Kanıtlanan bir çalışma olmamasına rağmen bu hormonların doğumu tetiklediğine dair düşünceler bulunuyor. Bu nedenle korunma amaçlı kondom kullanmak ya da geri çekilme yöntemini denemek sizin tercihinize kalıyor. Kanıtlanan bir durum olmasa da her ihtimale karşı bu noktada tedbirli olmanız önemli. Ayrıca Süperfetasyon olarak da bilinen hamileyken tekrar hamile kalma riskini ortadan kaldırmak için de bir yol olarak sunuluyor. Süperfetasyon riski ilk 1 aydan sonra ortadan kalkıyor.

Kısacası eşinle cinsel birliktelik yaşamak istiyorsan ve sağlık sorunun yoksa doktorun tavsiye ettiği sürece ve kadar beraber olabiliyorsun. Bu süreçte ve doğum sonrasında ihtiyacın olan ürünleri bulmak ve alışveriş listesi oluşturmak için de Deux Lapins ürünleri seni bekliyor!