İçeriğe atla
Arama
Sepet
En Kolay Bebek Uyutma Yöntemleri ve Kundaklama

En Kolay Bebek Uyutma Yöntemleri ve Kundaklama

Aileye bir bebek katıldığında hem ruhsal hem fiziksel birçok değişim yaşanır. Yenidoğan uyku düzeni ailenin üzerinde de çok etkilidir. Günümüzde anne ve baba adayları, bebeklerde uyku teknikleri, uyku düzeni üzerine daha bebeklerini kucaklarına almadan araştırmaya başlıyor. Bu konuda çok farklı uzman görüşleri bulunuyor, bu tip konuları çocuk doktorunuza ve/veya bebek hemşirenize danışarak kendi beden, ruh sağlığınıza ve aile yaşantınıza en uygununu yine deneyerek kendinizin bulacağına inanıyoruz. Ve uzman fikirlerine başvurduktan sonra kendi yönteminizi benimsemenizi öneriyoruz. Ama şöyle bir gerçek var ki, anne karnının güvenli ortamından çıkıp dış dünya ile buluşan bebeklerde derin ve sağlıklı bir uyku tutturmak zor olabiliyor. Özellikle yeni doğan bebekler ani ses ve hareketlere uykuları sırasında sıçrayarak tepki verebiliyorlar. Bu da uykularından kendilerini uyandırmalarına sebep olabiliyor.

Kundaklama işte bebeğin uyku sırasındaki ani el ve kol sıçramalarını kontrol etme ve anne karnının güvenli ortamını deneyimleme için faydalı bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor.

Bebek Kundaklama

Müslin örtüler bebeğinizle geçireceğiniz ilk yıllarda çok farklı şekillerde kullanılır ve günlük hayatınızda sağ kolunuz haline gelirler. % 100 pamuk kumaştan üretilen doğal yapılı olanları tercih etmeniz, hassas bebek cildi için uygun olacaktır. Oeko Tex ve GOTS gibi ipliğin ve kumaşın bebek cildine uygunluğunu gösteren sertifikasyonlar da seçimlerinizde yönlendirici olacaktır. Seyrek dokuması sayesinde hava aldıran ve hafif yapıya sahip olan müslin örtüler üst örtme, kurulama yanı sıra kundaklama için de idealdir. Günümüzde kolay kundak olarak da bilinen ve yenidoğan kundaklanmasında sıkça kullanılan hazır kundaklar da oldukça kullanışlıdır. Böylece kundaklama kolay kundaklarla daha pratik bir hale gelir.

Bebek Kundağı ile Mışıl Mışıl Uyku Keyfi

Bebek uyutma yöntemleri farklı kültürlerde değişiklik gösterir. Aileden aileye değişir. Bebekleri sallayarak uyutmak anne babayı yatağında birlikte uyuma, kendi yatağında uyku eğitimi vererek uyutma, pusetinde dolaştırarak uyutmak ve hatta bazen araba koltuğunda gezdirerek uyutma şeklinde uzun bir liste olarak herkes için çok farklı şekillerde olabilir. Her aile kendine ve bebeğine uyan yöntemi bir süre sonra araştırarak ve deneyerek benimseyecektir. Bebek kundakları da bebeğin uyku serüveninde destekleyici olabilir.

Kundak yaptığınız bezin ince ve hava alabilen bir kumaştan olmasına dikkat edin. Bebeğinizin kundak içinde çok ısınmadığından ve sıkışmadığından emin olun.

0-3 aylık bebekler fazla hareket edemeyeceği için sadece müslin bez ile yapılan kundaklardan da kolları bacakları kolayca dışarıya çıkmaz ama bebeğiniz büyüdükçe hareketlenir ve kumaş kayabilir. Bu sebeple bebeğinizin güvenliği için sık sık kontrol etmeniz önemlidir.

Kundaktan Kaçan Kollara Son!

Hareketlenen kollar ve belki de anne karnından çıktığından beri hiç durmayan kol ve bacaklar☺ Eğer kundak yaparken zorlanıyor ve daha emin ve rahat olmak istiyorsanız, yeni nesil kolay kundaklar tam size göre. Bu kundaklar bebeğinizi birkaç adımda sarar ve genellikle çıtçıt veya cırt cırt gibi bir mekanizma ile kolları sabitler.

Özellikle alt değiştirmelerde de uykuyu bölmemek için, ayak kısmında açılabilen özellikle olanları tercih etmek önemlidir.

Bu tip kundaklar yine hem sizin hem de bebeğinizin düzen ve gelişimine bağlı olmakla birlikte 6. aya kadar rahatlıkla kullanılabilir. 6. ay sonrası bebekler daha fazla hareket kabiliyeti kazandıkları için kundaklama ideal olmayabilir.

Deux Lapins’in Yumuşacık Dokusu Hazır Kundak ile Buluştu!

Deux Lapins müslinleri %100 Oeko-tex sertifikalı pamuk iplikten üretilen müslin kumaşlar ile dokunur. Her biri elde tasarlanan zarif suluboya desenlerin detayları tasarımda öne çıkar. Kullanılan tüm boya malzemeleri bebek sağlığına uygun seçilir. Bu ince ve özenli seçimler kolay kundağın pratikliği ile buluşarak beğeninize sunulmuştur. Deux Lapins kolay kundak 3 adımda yapılır ve tam açılma sağlayan fermuarı sayesinde alt değiştirmeyi kolay kılar, uyku bölünmez.

3 adımda Deux Lapins kolay kundak nasıl yapılır?

  1. Sırt üstü şekilde bebek kundak içine yerleştirilir ve omuzlardan çıtçıtlanarak bebeğe giydirilir.
  2. Bebeğinizin yüzü size bakar durumdayken sağ taraftaki kulakçık içe katlanır.
  3. Sol taraftaki daha uzun kulakçık bebeğin kolları etrafında bir kez tam tur yapacak şekilde çevrilir ve arkadaki çıt çıtlar ile sabitlenir.

Önemle belirtmek isteriz ki kolay kundak kullanımında kundağın bebeğin ağız ve burnunun kapandığından emin olunuz. Ebeveyn gözetiminde kullanılmalıdır. Hareketlenen, kendi kendine dönen bebeklerde kullanmaya uygun değildir.

Deux Lapins kolay kundak ile yenidoğan bebeklerde uyurken üstünün açılmasını da önlemiş olursunuz. Kalite ve fiyat olarak oldukça iyi bir alternatif sunan Deux Lapins kolay kundak, hayatınıza tasarımıyla keyif, pratikliğiyle kolaylık katacaktır.