İçeriğe atla
Arama
Sepet
Burçlara göre 2024!!! Anneler hadi birlikte gizemi çözelim :)

Burçlara göre 2024!!! Anneler hadi birlikte gizemi çözelim :)

Koç ve Yükselen Koç

Yeni bir sayfa açma yılı. Fiziki görünümde yenilenme, yeni beslenme alışkanlıkları, yeni yerler görmek için harekete geçmek istekleriniz arasında olabilir. Ayrıca bu yıl hem ilişkinizde hem de kariyerinizde yeni başlangıçlar söz konusu. Mevcut olanı tamamen bitirip yeni heyecanlar arayabilirsiniz. İlk 6 ay maddi durumunuzda gelişim olabilir, bunu iyi değerlendirmekte fayda var. Yılın sonuna doğru biraz kendi kendinizle kalmanız iyi olabilir, yoksa yanlış yerde agresif tavırlar gösterip ilişkilerinizde kırıcı olabilirsiniz.

Boğa ve Yükselen Boğa

İdealleri, şansı, aşkı büyütme yılı. Özellikle ilk 6 ayı bu anlamda iyi kullanabilirler, hatta evlilik için adım atabilirler. Senenin ikinci yarısı ise ekonomik gelişim ve yatırım fırsatlarını kaçırmasınlar derim. Bilinçaltı temizliği, geçmişle vedalaşmak, meditasyon gibi konular da bu sene ön plana çıkabilir. Sene sonuna doğru, gündelik işlerin yoğunluğu arasında sağlığa özen göstermek ve rutin kontrolleri atlamamak önem kazanacak.

İkizler ve Yükselen İkizler

Çok çalışma, sabırlı olma ve emeklerin karşılığını alma yılı. İlk 6 ay mevcut borçları kapatma ve bütçeyi iyi yönetme zamanı olarak görülmeli. Karşılık az olsa bile çok çalışmak ve sebat etmek önemli. Yoksa sıkıntı yaşanabilir. Yılın ikinci yarısı ise farklı bir sosyal çevre ile yeni fırsatlar gelebilir. Ekonomik koşulların düzelmeye başladığı görülebilir. Sene sonuna doğru çocuklu olanlar için yoğun bir dönem olabilir, evli olmayanlar için ise yanıltıcı ilişkiler veya hızlı başlayıp biten ilişkiler ön planda olabilir.

Yengeç ve Yükselen Yengeç

İşleri tamamlama ve ailevi sorumlulukları düzene koyma yılı. Bu yıl 2023'ten kalan konuları bitirmeye odaklanabilir, bağınızı güçlü olmadığı bazı kişileri hayatınızdan eleyerek gelişim fırsatı bulabilirsiniz. Kariyer anlamında mücadele ederek istediğiniz yere gelebilirsiniz, ancak bu sırada ailenizi de ihmal etmemeniz faydalı olacaktır. Hayatla inatlaşmak yerine olduğu gibi almak gerektiğini deneyimleyebilirsiniz. Sene sonuna doğru kariyer ve aile arasında kalmak stres yaratabilir, kariyerde bambaşka bir yöne gitmeyi seçebilirsiniz.

Aslan ve Yükselen Aslan

Bakış açısını değiştirme ve görünür olma yılı. Bu yıl özellikle yurtdışı ve yabancılarla ilgili konular ve işler ön planda. Bu alanlara evrilen bir iş değişikliği de olabilir. Ayrıca yarım kalan üniversiteyi bitirmek, master yapmak, farklı akademik eğitim programlarına katılmak, vize problemlerinin çözülmesi gibi konular da önünüze gelebilir. Yakın çevrenizle fikir ayrılıkları veya tartışmalar yaşayabilirsiniz. Aşk hayatınız Nisan-Haziran arasında keyifle gözükmekle birlikte, sonrasında biraz gel-gitli olabilir. Yılın sonuna doğru eski aşklar tekrar gündeme gelebilir.

Başak ve Yükselen Başak

Maddi anlamda fırsatlar yılı. Bu yıl beklenmeyen paralar, varsa mal satışı veya miras davasının çözüme ulaşması, eşin parasında artış, ortaklı işlerde gelir artışı veya fazladan prim, vs. alabilirsiniz. Bu parayı iyi kullanmalı, borçları kapatmalı veya iyi bir yatırım aracı olarak kullanmanız fayda sağlayacaktır. Aşk hayatınızda çok fazla mükemmeliyetçi olmazsanız şanslı günler sizi bekliyor gibi ama biraz daha beklentilerinizi düşürmeniz iyi olur. Sene sonuna doğru yaptığınız planlar bozulabilir, esnek olmakta fayda var. Ayrıca arkanızdandan dönen işleri ve konuşmaları farkedebilirsiniz.

 

 

Terazi ve Yükselen Terazi

Yeni ilişkiler yılı. Yıl genelinde yeni bir aşka başlamak, mevcut olanı bir üst seviyeye taşımak, aynı evde yaşamak, evlenmek gibi, veya yeni bir ortak ile beraber iş yapmak konuları ön planda. İlişki için sevgi dilinizi değiştirmek, daha sakin, orta yolu bulan bir yapıda olmanız size avantaj sağlayacak gibi duruyor. Yılın genelinde ekonomik anlamda iyi göstergeler olmakla birlikte Nisan-Haziran arası ve Kasım aylarında beklenmeyen maddi kayıplar olabilir. Arabayı vurmaktan dolayı oluşacak masraflar gibi. Sene sonuna doğru hem iş hem de sosyal çevrenizde tartışmalara girmemek için sakinliğinizi korumanız gerekebilir.

Akrep ve Yükselen Akrep

Bütünsel sağlığı koruma yılı. Bu yıl hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı iyileştirmek önemli olacak. Fiziksel olarak bağışıklık sistemini yüksek tutmak ve virüslerden korunmak için maske, mesafe konularına önem verilebilir. Ayrıca bilinçaltında var olan yaradan kurtulmak için travma çalışmaları yapmak, öfke-kin nöbetlerine kapılmamak ana gündeminizde yer alabilir. Yeni bir psikoloğa başlamayı veya alternatif yöntemleri denemek isteyebilirsiniz. Zihninizi özgürleştirebilirseniz maddi-manevi iyilikler de sizi bulacaktır. Sene sonuna doğru yurtdışı veya yabancılarla iş yapanların biraz mücadele etmesi gerekebilir.

Yay ve Yükselen Yay

Sorumluluk alma yılı. Bu yıl hayatın keyifli tarafları, hobileri, aşk ilişkileri ve çocuklarla ilgili konular ön planda. Sevilmek, değer görmek açısından olumlu bir sene, ancak kontrollü ve disiplinli olmayı öğrenmeniz gerekiyor, yoksa çok zorlanabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak isteyenler tıbbı destek görebilir. İŞ yerinde hedefleri tutturmada, kendi bütçenizi iyi yönetmede başarılı olabilirsiniz. Sene sonuna doğu hukuksal süreçler ortaya çıkabilir. Mal satımı, imzalanacak sözleşmeler veya resmi kurumlarla ilgili konular görülebilir.

Oğlak ve Yükselen Oğlak

Hedefe odaklanma ve yükselme yılı. Bu yıl Pluto burcunuzdan çıkıyor ve uzun zamandır sıkıştığınız konularda daha rahat hissedebilirsiniz. İş konularında değişim ve yükselme olabilir. Kendiniz daha güvenli ve başarılı görebilirsiniz. İş ve ailevi konular arasında daha rahat denge kurabilirsiniz. Taşınma, ev içi tadilat veya bir gayrimenkul alımı da söz konusu olabilir. Sene sonuna doğru sorumluluk artışı olabilir, ortaklı işlere girişmek veya eşinizle beraber farklı bi iş yapmak gibi konular ön planda olabilir.

Kova ve Yükselen Kova

Değişim ve dönüşüm yılı. Bu yıl Pluto burcunuza geçiş yapıyor ve 20 yıl boyunca burada kalıyor olacak. Pluto geldiği yerde bir dönüşüm yaratır, hem yıpratıcı hem de güçlendirici bir süreç yaşayabilirsiniz. Özellikle kişiliğinizi, sağlığınızı ve evlilik ve ikili ilişkilerinizde değişim yaşamak ve güçlenmek isteyebilirsiniz. Genel olarak boğaz-mide hattına ve dolayısıyla yediklerinize dikkat etmeniz faydalı olur. Yılın ilk yarısı ekonomik olarak güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Aşk konusunda kendinizle barışmalı ve eskiden gelen konuları affetmelisiniz. Yılın sonuna doğru farklı konulardan para kazanmak, hobinizi daha profesyonel olarak yapmak isteyebilirsiniz.

Balık ve Yükselen Balık

Özgürleşme ve yenilenme yılı. Bu sene spiritüel olarak daha güçlü ve yüksek enerjili hissedebilirsiniz. Daha önce takıntı yaptığınız duygu ve düşüncelerden uzaklaşabilirsiniz. Hayata karşı daha somut ve faydacı bakabileceğiniz bir sene olduğu için maddi anlamda da güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Aşk ilişkilerinde nisan-eylül arasında sorumluluk yükü artabilir, mevcut ilişkinizle ilgili tamam mı devam mı kararı alabilirsiniz. Yılın sonuna doğru aile ve iş arasında denge kurmaya çalışırken hayatın keyifli yanlarını kaçırabilirsiniz, kendinizi de düşünmenizde fayda var.

Yazar: Pelin Tüzer Kurtbay