İçeriğe atla
Arama
Sepet
Bebek Beslenmesi İçin Yardımcı Ürün Önerileri

Bebek Beslenmesi İçin Yardımcı Ürün Önerileri

Bebeklerde özellikle de yenidoğan bebeklerde emzirme deneyimi hem annenin hem bebeğin kendini rahat hissettiği, uygun olarak desteklendiği şekilde olursa, beslenme de bir o kadar faydalı ve keyifli hale gelecektir. Bu sebeple emzirmeye destek ürünler yani bizim deyişimizle emzirme yardımcıları:) anne ve bebek konforunu göz önünde bulundurularak tercih edilmeli. Rahat ve mutlu bir emzirme deneyimi için destek alabileceğiniz birkaç önemli ürün çeşidini sizinle paylaşmak isteriz;

  • Emzirme Yastığı 
  • Emzirme Önlüğü
  • Omuz ve Ağız Bezleri

Emzirme Yastığı

Emzirme esnasında bebek ile göğüsün birbiri ile olan açısı önemli noktalardan biridir. Yani annenin bebeği kendi vücuduna paralele yakın bir açıda düz tutması gerekir. Bu tutuş tekrar ettikçe, doğal bir biçimde anne ve bebek ilişkisine göre şekillenecektir. Ve hem anne hem bebek zamanla tercih ettikleri doğal pozisyonunu seçecektir. Yine de emzirme süreleri yenidoğan bebeklerde oldukça uzun ve sık sık olarak gerçekleşebilir. Süreler uzadıkça bebeği taşımak ve tutuş şeklini korumak zamanla zorlaşır. Bebek de bu aktif haldeyken oldukça yorulabilir. Emzirme yastıkları bu durumda bebeğinizi desteklemeye ve bebeği göğsünüzün seviyesine kadar yükseltmenize yardımcı olur. Farklı boyut ve şekillerde emzirme yastık seçenekleri ile karşılaşacaksınızdır. Birçoğu yarım ay görüntüsü şeklinde anneyi belden desteklemek üzere tasarlanmıştır fakat büyük boyutlarından dolayı taşınabilir değil daha çok bir bebek odası demirbaşı görevini görürler. Ve bebek büyüdükçe de üzerine yerleştirmesi bu tip yastıklarda zorlaşabilir.. Yine de  oldukça konfor sağladıklarını söylemeden geçemeyiz. Kola takılan emzirme yastıkları boyutları, hafiflikleri ve pratiklikleri sayesinde hızlı ve hareketli yaşam stili olan annelerin hayatına her durumda eşlik edebilir. Emzirme kol yastıkları bebeğin başını rahat ettirirken göğse doğru doğal bir yükseltme ile bebeğin kafasının yaklaşmasını sağlayarak destek sağlar. Deux Lapins emzirme kol yastıkları, %100 pamuk müslin yapısı ile hem bebek cildine temas ederken hassasiyetini maksimum gözetir hem de doğal yapısı gereği terlemeyi önlemekte destek olur. El işçiliği ile kapanışı yapılan bu ürünlerin iç dolgusu oldukça hafif ve 1. kalitedir, anne çantasında taşımak için çok uygun hafiflik ve boyuttadır.

Emzirme Önlüğü

Emzirme önlükleri özellikle ev konforu dışında bebeğinizi beslemek istediğinizde hem sizi hem bebeğinizin mahremiyetini sağlamaya yardımcı gereçlerdir. Ayrıca bebeği dışarıda veya etrafta fazla uyaran olan bir ortamda emzirmek durumunda olduğunuzda dış etkenlere karşı da bir bariyer oluşturur ve bebeğin dikkatinin meme de olmasını destekler. Deux Lapins müslin emzirme önlükleri %100 pamuk ve seyrek dokuma yapısı ile bebeğe hafif ve konforlu bir emme deneyimi sağlamada yardımcı olur. Ayrıca balenli boyun kısmı ile annenin bebeğini oluşan oyuktan izlemesine olanak verir. Müslin emzirme örtüleri çok hafif ve kolayca katlanabilme özelliği ile anne çantalarında rahatça taşınabilir. 

Ağız ve Omuz Bezleri

Müslin ağız ve omuz bezleri beslenme yöntemi farketmeksizin annelerin mutlaka elinin altında bulunması gereken yardımcı gereçlerin başında gelir. Emzirme, biberonla besleme, kaşıkla besleme vb. farklı beslenme yöntemleri sonucu ağız ve yüz temizleme için idealdirler. Ağız bezleri ağızdan akan sütü, püreyi silmede kullanılabileceği gibi özellikle yenidoğan bebeklerde sırtta ter bezi olarak da çok iş görür. Hassas olan bebek tenine ilk aylarda değecek olan bu bezler yumuşaklığı ve %100 pamuk yapıları gereği oldukça uygundur. Ayrıca yıkama ile daha da güzelleşen dokuları ile  fazla kağıt veya ıslak bez kullanımının da önüne geçmede yardımcı olurlar. 

Omuz bezleri adı üstünde anne veya babanın omzunda bebeği taşırken, gazını çıkarırken yerleştirmek üzere, ve yine ağız bezleri gibi ağzı silme veya sırtta ter bezi olarak da kullanılabilir. Çok amaçlı olan bu ürünler birden fazla adette alınıp her zaman ulaşılabilir bir yerde örneğin alt değiştirme masasının yanında veya anne çantalarında yerlerini alırlar.