Astrolojide Nazar ve Enerjiyi Yükseltme Yöntemleri – Deux Lapins İçeriğe atla
Arama
Sepet
Astrolojide Nazar ve Enerjiyi Yükseltme Yöntemleri

Astrolojide Nazar ve Enerjiyi Yükseltme Yöntemleri

Astroloji’de Nazar ve Enerjiyi Yükseltme Yöntemleri

Sözlük anlamıyla Nazar 🧿 ya da kem göz, canlı veya cansız bir varlığın başına kaza veya bela gelmesine neden olduğuna inanılan bakış diye geçiyor. Ama aslında Nazar çoğunlukla insanların bilerek ya da bilmeyerek karşı tarafa göndermiş olduğu ağır bir negatif enerjidir. Nazar enerjisi auranızdaki enerjiyi düşürerek sizin negatif enerji ve olayları daha çok çekmenize sebep olur.

Nazar inanışı Türk toplumunun gündelik hayatının en önemli alışkanlıklarından biri. Çok kısa tarihçesine bakarsak, nazarın Antik Mısır medeniyetinden Antik Yunan medeniyetine kadar uzanan bir tarihi söz konusu. Mısırlıların kendilerini nazardan sakınmak için el şeklindeki muskaları biliniyor. Yine şimdiki ve eski Türklerin nazar taşları ve boncukları da İslamiyet öncesine dayanan bir kültürün yansıması.

 

Nazar dünyada da sıkça karşımıza çıkmaktadır aslında. Örneğin Fransızlar ''mauvais oeil" der, Almanlar nazarı "böser blick" olarak tanımlar. Hollywood kültüründe de sık sık karşımıza çıkan "Evil eye" da nazar inanışının ta kendisidir. 🧿

Bir de halk arasında nazar için yıldız düşüklüğü tabiri kullanılır. Aslında genel olarak bu durum kişinin doğum haritasındaki Güneş ile Ay burçlarının konumları ve asaleten düşük olan gezegenlerle özdeşleştirilebilir.

Buna ek olarak haritasında Su elementi (Yengeç-Akrep-Balık) yüksek olan kişilerin de nazara maruz kaldığını zaman zaman gözlemliyorum. Özellikle Ay veya Venüs akrep olanların ciddi derece de negatifi alma (haset, nazar, büyü vs) durumları olabilir. Üreme organlarının kontrolleri çok önemli olacaktır. Balık burcunda çokça gezegen varsa negatif enerjiyi ayaklardan alırsınız. Ayakları sıcak tutmak iyi olacaktır. Yengeç burcunda çok gezegen varsa negatif enerjiyi mideden alırsınız. Mide krampları ve ağrıları çekebilirsiniz, beslenmeye dikkat edilmelidir.

Dönemsel nazara gelme, kazalara, belalara maruz kalma ise gezegenlerin dönemsel olarak yer değiştirmeleri ve doğum haritamıza transit yapmalarından kaynaklıdır. Özellikle Satürn 1. evden geçerken, Ay veya Güneş'e kötü açı yaptığında nazar etkilerine daha açık oluruz. Mars geçişlerinde de kaza ve sakarlık enerjisi daha çok ortaya çıkar.

Burçlar özelinde yaşamsal enerjimizi yüksek tutmak için neler yapabiliriz?

♈ Koç Burcu: Hareket etmek, spor yapmak. Özellikle bireysel sporlar daha çok Koç burçlarına uygundur. İlk olmak ve yeni başlangıçlar yapmak motivasyon kaynağıdır. Rekabeti seven Koçlar, bu enerjiyi kendiyle yarışmak için kullanmalıdır.

♉ Boğa Burcu: Toprakla ve doğayla temas etmek. Yaşamdan 5 duyuyla keyif almak motivasyon kaynağıdır. Düşük enerji zamanlarında sadece o anın farkında olmak ve sahip olunanlar için şükretmek önem kazanacaktır.

♊ İkizler Burcu: Merak edilen her konu hakkında bilgi sahibi olmak ve çeşitli farklı hobilere sahip olmak. Farklı kişilerle konuşmak, iletişim üzerine etkinlikler, kitap fuarları, kısa yolculuklar yaşam enerjisini yükseltmeye iyi gelecektir.

♋ Yengeç Burcu: Güvenli alanınızda tanıdık insanlarla bir arada olmak. Aile kurmak. Birilerinin bakımını üstlenmek ve bu tip faaliyetlerin içerisinde yer almak enerjinizi yükseltmeye yardımcı olacaktır.

♌ Aslan BurcuGörünür ve sahnede olmak. Dans, tiyatro veya drama kursları gibi sahne performansına yönelik alanlara yönelmek iyi gelecektir. Bir organizasyonun sorumluluğunu almak ve yönetmek, ofiste bir organizasyonun sorumluluğunu almak veya bir doğum gününü organize etmek gibi.

♍ Başak Burcu: Bir konuda el becerileri geliştirmek ve somut bir ürün ortaya koymak. Ayrıca sağlık çok önemli olduğu için en büyük hediye sağlıklı yaşam kampları olabilir.

♎ Terazi Burcu: Arabuluculuk yapmak. Danışmanlık vermek. Birlikte hareket etmekten keyif alınan kişilerle bir sanatsal etkinliğe gitmek veya müze gezmek enerjiyi yükseltir. İkilemde kalmamak ve enerjiyi düşürmemek için sabahları on dakika erken kalkıp hazırlanmak.

♏ Akrep Burcu: Tarihi ve kültürel gezilere katılmak. Soyağacını araştırmak, psikoloji kurslarına katılmak veya polisiye hikâye okumak iyi gelecektir. Ayrıca finansal konularda araştırma yapmak da olabilir.

♐ Yay Burcu: Gezmek. Farklı kültürlerle temas etmek, festival ve fuarlara katılmak. Kişisel gelişim seminerlerine katılmak, yeni diller öğrenmek, felsefe kitapları okumak motivasyon kaynağı olur. Önemli olan hayat tecrübesinin gezerek deneyimlenmesi paylaşılmasıdır.  

♑ Oğlak Burcu: Bir hedef koymak ve o hedefe ulaşmak için çalışmak önemli motivasyon kaynağıdır. Kısa vadeli hedefler belirleyerek başlamak, enerji yükseldikçe daha büyük hedeflere ilerlemek iyi gelecektir. Özellikle kariyer planlaması için bir uzmandan destek almak.

♒ Kova Burcu: Rutinin dışına çıkmak ve başkalarından farklı bir yaşam için küçük değişiklikler yapmak. Teknoloji ile ilgilenmek iyi gelecektir. Bir teknoloji fuarına katılmak, yapılan işte yeni teknik ve yöntemler denemek gibi.

♓ Balık Burcu: Sosyal sorumluluk projelerine dahil olmak ve sanatsal bir konuda eğitim almak enerjiyi yükselten yöntemlerdir. İlham ve sezgilerin kullanıldığı alanlara yönelmek iyi gelecektir. Konsere gitmek, yoga & meditasyon yapmak, yüzmek veya su kenarında yürümek gibi.

Nazardan korunmanın şu an en hızlı ve tatlı şekli ise Deux Lapins Le Nazar 🧿motifli ürünleri. Hem kendime hem de çocuğuma bu ürünlerden satın alarak enerjimizi yüksek tutmayı planlıyorum. 😊