İçeriğe atla
Arama
Sepet
Anneler İçin Temiz ve Pratik Bebek Alt Açma Önerileri

Anneler İçin Temiz ve Pratik Bebek Alt Açma Önerileri

Anneler için temiz ve pratik bebek alt açma deneyimi önemli. Bebeğin altını açarken ortalığı batırmamak, bebeğin konforundan ve keyfinden ödün vermemek ve pratik bir biçimde alt açma sürecini tamamlamak gerekiyor. Peki, bebek altı açmayı kolay kılmanın yolu var mı? Bebek değiştirme örtüsü tavsiyeleri neler?Bu konuda sana yardımcı olacak bazı ipuçları var;)

Bebek Alt Açma Sürecini Kolay Kılacak İpuçları

Bebeğin altını açmak, yeni anne-babaların gözünü bazen korkutuyor. Bebeğe zarar vermeden altını değiştirmek, ortalığı her seferinde batırmadan tamamlamak biraz stresli görünebiliyor. Oysa bazı ipuçları, senin için alt değiştirmeyi kolaylaştırırken bebek için de bu sürecin hem fiziksel hem de sosyal anlamda daha iyi olmasını sağlayabilir. Önce bebek alt değiştirmeyi kolay kılacak ipuçları verelim sonra da bebeğin altını açarken dikkat etmen gerekenlerden bahsedelim. 

Seyyar Sepet Şart!

Seyyar sepet derken neyi kast ediyoruz, hemen açıklayalım. Bebek bezi, pişik kremi, temizleme mendili ya da pamuk gibi gerekli malzemeleri bebek odasında bir çekmece ya da rafta düzenli tutmak, güzel. Ama bebekle ilgilenirken her seferinde onu, odasına götürmek o kadar kolay olmayabilir. Küçük bir sepete bir miktar bebek bezi, temizleme mendili veya pamuğu, pişik kremi koyarsan ve sıklıkla vakit geçirdiğiniz odada bulundurursan işin çok daha kolay olacak. 

Bebeğin Kaçıyor mu Yoksa

Bebekler, emeklemeye başlayınca alt değiştirme sırasında kaçmaya bayılırlar. Bu çok sevimli yaramazlık, yorgun olduğun zamanlarda sana o kadar da tatlı gelmeyebilir. Ama altını değiştirirken onunla sohbet eder, yüzüne güler, oyun oynarsan bu süreci, çok daha kolay hale getirebilirsin. 

Bebeğinin Altını Değiştirirken Nasıl Davranmalısın?

Bebeğinin altını değiştirmek, her ne kadar kulağa çok keyifli gelmese de bu esnada gösterdiğin doğal refleksler bebeğinin gelişimine olumsuz etki edebiliyor. Bu nedenle bebeğinin altını değiştirme sürecini onunla iletişim kurduğun özel bir an olarak görmelisin. Mesela neye mi dikkat etmelisin?

  • Bebeğinin altını değiştirirken tiksinme refleksi göstermemeye özen göster!
  • Bebeğinin kakasına bakmadan temizlemekten kaçın. Kakanın rengi ve kokusu sana bilgi verecek önemli bir numunedir. 
  • Bebeğinin de kakasından rahatsız olmaması için onu  rahatlat. 

Bebek Alt Açma Yardımcıları

Bebeğinin altını açarken sana yardım edecek bazı malzemeler var. Bunları doğru işlevle doğru şekilde kullanmalısın. Bebek alt açma örtüsü ya da bebek alt açma matı gibi parçalar, senin için işleri daha kolay kılabilir. Bebek alt açma minderi ile bebeğinin altını konforlu bir şekilde değiştirebilirsin. Bebek çantası da bebeğinin alt açma malzemelerini koymak için güzel bir yardımcı. Bebek alt açma sürecini kolay kılacak bu ürünleri Deux Lapins rehberliğinde keşfedebilirsin. Deux Lapins müslin kumaştan bebek çantası ve bebek alt açma matı tercih ederek bebeğinin cildine dost ürün kullanabilirsin. Ayrıca müslin bebek çantaları, bebeğin için yedek kıyafetler, alt açma minderi, bezleri, ıslak mendili, biberon ve daha birçok yardımcı malzemeyi içerisine yerleştirebileceğin harika ürünler. Bebe Lapin, Iconique Lapin, Rainbow Lapin ve çok daha fazlası ile harika desen seçeneklerini de inceleyebilirsin. Peki, alt açma matı nasıl kullanılır?

Alt Açma Matı Nasıl Kullanılır?

Alt açma matı nasıl kullanılır, alt açma minderi nasıl kullanılır sorularına yanıt verelim. Alt açma minderi kullanımı çok kolaydır. Matı ya da minderi yere serip bebeği üzerine koymanız yeterli. Sadece kazalara karşı minderin çok kenarını değil de daha ortasını kullanmayı hedeflemek mantıklı olacaktır. Deux Lapins’de bulunan alt açma matları 1. sınıf elyaf kullanılarak üretildiğinden dolayı makinada kolayca yıkanabilir. Müslin kumaştan dokunan alt açma matları, %100 pamuk ipliğinden üretilmiştir. Bunun yanında kumaşın hafifliği ve üzerinde bulunan ip sayesinde zarf şeklinde katlanıp bağlanabilir ve kolayca çantanda taşıyabilirsin.