İçeriğe atla
Arama
Sepet
Anneler İçin Pratik Emzirme Ürünleri

Anneler İçin Pratik Emzirme Ürünleri

Gün içinde bebeğin bakımı için yapılan işlerin neden olduğu rutin, çok zorlayıcı olabiliyor. Özellikle erken dönemde besle, gazını çıkar, uyut, banyo yaptır, oyna rutini annenin kendine zaman ayırmak için fırsat bulamadığı bir hal alabiliyor. Aslında bazı yardımcı ürünlerle bebek bakımını kolay kılmak mümkün. Benzer şekilde anneler için temiz ve pratik emzirme ürünleri ile gün içinde bebek beslenmesini de daha kolay kılmak mümkün. Bebek beslenmesi konusunda işini kolaylaştıracak bazı ürünleri ve bunlardan nasıl yararlanacağını listeleyelim…

Emzirmek Değerli...

Emzirmek, hem anne hem bebek için çok değerli.Emzirmeyi, sadece bebeğin beslenmesi için gerekli görme. Bebeğin seni tanımak, seninle iletişim kurmak, senin aracılığınla bilmediği bu yeni dünyayı anlamak, ellerini, ağzını, gözlerini ve bu organların birbiri ile koordinasyonunu keşfetmek için de emmeye ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle bebeğini sık sık emzirmelisin. İlk dönemde emzirmek, anne için zorlayıcı bir rutin olabilir. Ancak zamanla sen de bu bağı çok sevecek ve ona böyle yakın olmaktan vazgeçmek istemeyeceksin. Emzirme sürecini senin için kolaylaştıracak bazı ürünlerden de faydalanmalısın.

Emzirme Sürecine Yardımcı Ürünler Neler?

Emzirme sürecine yardımcı ürünler var ve bunların desteği senin daha konforlu hissetmeni sağlayabilir.

  1. Emzirme Önlüğü

Emzirme önlüğü ya da emzirme örtüsü bebeğini istediğin an istediğin yerde emzirme konforu sunar. Son derece doğal bir gereksinim olan emzirmenin önündeki sosyal engelleri ortadan kaldırır. Bebeğini ve seni terletip bunaltmayan %100 pamuk ipliğinden üretilmiş Oeko Tex sertifikalı bebek emzirme önlükleri için Deux Lapins ile müslin kumaş ürünleri dünyasını keşfetmelisin!

  1. Omuz Bezi

Omuz bezleri, bebeğini emzirirken hep yanında olmalı. Omuz bezi üzerine bebeğini yatırıp gazını çıkarabilirsin. Omuz bezi bebeğini, senin giysilerindeki saç, kıl gibi maddelerden koruyacak senin kıyafetlerini de onun çıkaracağı lekelerden.

  1. Emzirme Yastığı 

Bebek emzirme yastığı modelleri ile bebeğini konforlu bir pozisyonda emzirebilirsin. Ayrıca kendin de bu süreçte daha rahat hissedebilirsin.

  1. Mama Önlüğü

Bebek mama önlüğü, bebeğin erken dönemlerinde  emzirme sonrasında da kullanılabilir. Ancak esas kullanımı bebeğin katı gıdaya geçtiği evredir.

  1. Süt Sağma Pompaları

Emzirme döneminde süt sağma pompaları ve süt sağma makineleri, çok işlevseldir. Anne, bebeğin yanında olamadığı zamanlarda süt sağımı yaparak hem göğüs kanallarını uyarabilir hem de bebeğin anne sütünden daha fazla yararlanmasını sağlayabilir.

  1. Anne Sütü Saklama Şişesi veya Poşeti

Bebeğini emziremediğin ya da yanında olamadığın durumlarda  süt saklama poşeti, süt saklama şişesi ile bebeğin için sağdığın sütü güvenle saklayabilirsin.

Göğüs pompası, göğüs pedi, meme ucu koruyucu, meme ucu kremi gibi ürünler bu süreci senin için daha kolay kılabilir.

Müslin Bebek Tekstili Ürünleri İle Tanış!

Pek çok yeni ebeveyn, emzirme önlüğü nasıl kullanılır ya da ağız bezi nasıl kullanılır, diye merak ediyor. Bu ürünlerin kullanımı son derece kolay. Tek dikkat etmen gereken şey, doğru ürünü seçmek ve sıklıkla yıkamak. Bebeğinin yüzüne, ağzına temas edecek olan mama önlüğü, emzirme önlüğü ürünlerini seçerken doğal malzemelerden dokunmuş olanları tercih etmelisin. Bu amaçla %100 pamuk ipliğinden üretilen müslin kumaşı mutlaka denemelisin.